pühapäev, 30. oktoober 2011

Seiklusrikas tagasisõit

Laupäeval imeliselt sadu kilomeetreid liikunud auto pühapäeval käima ei lähe. Mehed veedavad kahekesi mitu tundi autot uurides, tulemusena nenditakse, et kütusepump, mis muu. Jätan mitu kotitäit kaltsuteki materjali ootama paremaid aegu ja tuleme tagasi rongiga. Millal küll ometi muutub rongisõit Eestis sama meeldivaks, nagu seda sai Euroopas kogeda. Meil on veel Euroopasse pikk tee. Hea on asja juures see, et rongis on siiski ruumi rohkem kui bussis, ka on valgem (vist), aga no ventilatsioon võiks siiski olemas olla. Tegelikult oli vahelduseks päris tore rongiga reisida. Ja muidugi oli mul ka käsitöö kaasas, kuidas siis muidu. Viimasel ajal koon igal pikemal sõidul, ka autosõidul. Ju ma ikka üks käsitööhull olen. Siin viimastel päevadel valminud sokid. Lõngaks Novita karikakra sokilõng ja vardad nr 2,5. Kootud traditsiooniliselt säärest alustades.

laupäev, 29. oktoober 2011

Sügise viimased hingetõmbed...

Saab teoks plaanitud sõit Lõuna-Eestisse. Sügis on seal veel täies jõus. Abistame lehtede riisumisega, käime kalmistul. Aias avastan ringi lendamas värvikireva liblika. Mõned pildid ka sellest imelisest laupäevast...




kolmapäev, 26. oktoober 2011

Päev enda jaoks

Üle pika aja kosmeetilised protseduurid, ega eriti tihti ei saa seda lõbu endale lubada, läheb liiga kalliks.

teisipäev, 25. oktoober 2011

Katani asustajad

Kaks õhtut oleme olnud perega Katani asustajate lainetel. See mäng võtab hullult aega, aga meile meeldib. Tavaliselt läheb ikka kaks õhtut ja kokku nii umbes kolm tundi, et mänguga lõpuni jõuda. Igalühel meist on välja kujunenud oma strateegia ja lõbu on laialt.

Mängu taustal valmis hunnik käterättide pitse. Lihtsad rätid ja lihtsad pitsid.

esmaspäev, 24. oktoober 2011

Lõpetamata tööd saavad oma lõpu...

Hommikul inglise keel, jutustada pikk tekst Prints Charlesist. Pole just eriti meeldiv mees, kui teksti uskuda. Aga saan selle siiski jutustatud. Pärast seda raamatupoodi. Valin tükk aega riiuli ees, kumb saksa keele õpik osta, lõpuks otsustan odavama kasuks, nüüd vaja veel kusagilt paar tundi ööpäeva juurde küsida...

M-l külas sõber K. Toimetavad ja möllavad, vahepeal peab natuke piirama ka, aga saavad hästi hakkama. Jõuan samal ajal kokata, pesu triikida ja ka augustis tehtud käterätikute pitsid ära viimistleda. Pärast veel tunnine jalutuskäik poistega pargis, kus mind peaaegu terve aeg luuratakse. No teen näo, et ei näe neid.

Ja siin siis lõpuks sahtlisse jõudnud uhiuued pitsidega käterätikud:

Ja nii mu lühipuhkus siis lõpu saigi, ainus lohutus on, et novembris juhtub sellist õnne olema lausa kolm korda. Vapustav paariline mul, et nii laheda graafiku tegi. Ega tahakski juba tööle, muidu unustan sealsed toimetused ära.

Barett ja Jaan Umb

Vanu Eesti Naisi lehitsedes jäi juba tükk aega tagasi silma üks barett, olin selle tegemise õpetuse endale kõrvale pannud. Kuna kaubandusvõrgust polnud ma endale meeldivat peavarju leidnud, siis mõtlesin proovida. Laupäeval võtsin asja ette ja õhtuks oli barett olemas.

Heegelnõel number 4,5 ja lõngaks Lana Gatto Misina. Selline siis saigi mu elu esimene barett.
Järgmine tuleb igatahes ka, aga teen natukene väiksema. Lille õpetuse leidsin raamatust 200 lille kudumiseks ja heegeldamiseks.

Pühapäeva õhtul käisime I-ga teatris. Teisipäeva tööl pakuti võimalust saada odavalt pileteid, midagi mõtlemata palusin endale kaks. Pärast etenduse kohta lugedes ei olnud ma enam nii kindel, et tahan seda tükki näha. Esimene 15 minutit etendust oli üks tohuvapohu, tekst oli vaikne, millestki ei saanud aru jne. See järel asi muutus - super näitlejatööd, lahe oli kuulata Kihnu murrakut Draamateatri näitlejate suust. Ja kui hästi nad oskasid purjus meremehi mängida, eriti Teplenkov, kes oli lätlasest laevakapten. Sünge sisuga lugu, aga mulle meeldis. Tasub vaadata see Jaan Umbi lugu.

laupäev, 22. oktoober 2011

Osturetk

M. hommikul klassikaaslase sünnipäeval. Kasutame aega, et käia ühes ja teises poes. Satun vist nii umbes teist korda ühte kingapoodi. Hullult suur valik kotte, kingi, saapaid jne. Kotti ma siiski ei suutnud leida, aga saapad sain küll. Enamvähem täpselt need, mida soovisin ja ei lootnudki leida. Õnnelik päev.

Naudin päeval mõnda aega ENSV vaatamist. Päris hea asi, nostalgitsema ajab...

reede, 21. oktoober 2011

Kott

Olen olnud mitu päeva sokilainel, valmis on ka ühte-teist, aga ootab lõpetamist-viimistlemist. 

Õhtul haarab mind koti õmblemise tuhin. Võtan isetegija.ee-st õpetuse ja hakkan pusima. Esimese hooga saab tasku valepidi kokku õmmeldud, ja märkan seda muidugi alles siis, kui juba totaalselt hilja. Mis valesti see uuesti... Igatahes õhtuks on kott sealmaal valmis, et vaja hakata mõtlema selle viimistlemise peale. Paar mõtet on, aga need pole päris need, mida tahaks. Lasen natuke asjadel seedida ja võtan asja mõne aja pärast taas käsile.

Õmbluseks kasutasin vägagi ajaloolist materjali, aga andis täitsa õmmelda.


neljapäev, 20. oktoober 2011

Lühipuhkus alga...

Järjest viis vaba päeva. Plaane palju, vaatab, mis neist teoks saab.

Hommikul inglise keel, seejärel pisikestele kaksikutele ja nende emale külla. Läbi pisukese vihma on see päris tore jalutuskäik. M-le kooli vastu, või õigemini poolele teele. K. tuleb ristmikul vastu ja ühineb. Poolel teel ei märka me põõsastes luuravat poissi, kel vägagi lõbus on.

Päeva ülejäänud osa möödub koristamise tähe all. Tolmu pühkimine, asjade õigesse kohta asetamine, tolmuimemine, põrandate pesemine jne jne. Hommikul tehtud nimekirjast saavad umbes kolmandik asju tehtud, suuresti tänu tublidele abilistele.

Õhtuks valmib suur kastrulitäis mulgiputru, seekord nati ülesoolatult, aga pole hullu. Kõrvale pannitäis verivorste ja pohlamoosi. Teen avastuse, et oh imet M. sööb verivorsti. Viimati ta seda igatahes ei teinud, aga no talle ma ka seda ei ütle. Muigan vaikselt omaette. Ja oh sa imet, ka juurde võetakse veel.

esmaspäev, 17. oktoober 2011

Seened

Püüdsin pildile septembris valminud seened. Heegeldatud ümber šampusepudeli korgi. Seda võib ka amigurumiks nimetada. Heegeldatud on ringselt, kasutatud on põhiliselt nr 3,25 heegelnõela, lõngade osas läksid kasutusele igasugused jäägid.
Veel said valmis ja on ka laste poolt ära proovitud: õunad, pirnid ja porgandid. Õunte sees on penoplastist kuulid. Porgandid on seest tühjad, aga on ka ringselt heegeldatud. Pealsed valmisid lihtsalt - natuke ketti ja sinna peale kinnissilmused, heegeldatud otse porgandi külge.
Pirne ja õunu saab riputada sellise puu külge. Porgandeid saab panna puu alla kasvama. Tänud vahvale meistrimehele!
Lastele igatahes väga meeldib.

pühapäev, 16. oktoober 2011

Autod

Hommik algas taas valutava kaelaga, ära tüütab juba. Hommikueineks seenesalat, kellele niisama, kellele leiva peal. Seda on hea lihtne teha, kuigi hakkmine on suhteliselt tüütu tegevus. Leivaga on ülihea.

Kino - perega Kosmoses Autod 2 vaatamas. Nii nagu ikka lastefilmid, aga vaadata sai. Kosmoses annab ikka terve perega käia, mida aga ei saa öelda teiste Tallinna nn suurkinode kohta. Hinnavahe on üüratu. Ja no mitte ei ole 3D fänn...

Enne kino püüdsin purskkaevu vikerkaart fotole saada, aga ei õnnestunud. Aga ilus hetk on ikkagi silme ees.

Püüan oma lõngade hulgas korda luua ja lõpetada paari asja. Proovisin kududa midagi buffi moodi, päris rahule ei jäänud, aga pole hullu. Tuleb natuke veel tuunida, siis saab asjaks ehk.

laupäev, 15. oktoober 2011

Maal

Kiire kõik maale. Rooside korrastamine - õhtul käed nagu kasside käest kriimustada saanud. Seda vaatamata kinnastele. Toas sooja enamvähem sama palju kui õues - 6-7 kraadi. Kamina kütmisega soojenes kaminatuba päris soojaks, lausa 15 kraadi. Milline luksus. Samas sai täiesti edukalt terrassil piknikku pidada - tass kuuma teed, köömnetega sõir, küpsised, kohupiim... Mõnus. Metsa alt põletasime ära kogu risu - kreekide mahavõtmisest tekkinud kuhjad ja kuuseheki lõikamisest tulnud oksad. Suur hulk kuuseoksi ootab roosipeenarde juures külmemaid aegu. Sahvri sisu on nüüd ka linnas.

Tagasisõit möödus peamiselt pimedas, aga päikeseloojang oli vapustavalt ilus, millised värvid ikka tekkida oskavad, fotodele ma seda ilu püüda ei oska.

Õhtul huvitavad dokumentaalid ja hea vein. Huvitav teadmine - inimese kehas on olemas 90 erinevat E-ainet. Ja mitte kõik E-d pole kahjulikud.

reede, 14. oktoober 2011

Põnev reedeõhtu

Õhtul aktsioon maja ees - kolm tuletõrjeautot, neist üks redeliga, kiirabi, politsei. Seisid mõnda aega, ajasid juttu, rääkisid telefonidega ja sõitsid minema. Aja jooksul ehk selgub, mis toimus.