esmaspäev, 10. detsember 2012

30 lilleõit lilleaias

Kaua tehtud kaunikene, aga nüüd on ta lõpuks valmis. 30 lilleõit on saanud kokku vanaema lilleaias. Iga lill koosneb südamikust, mille ümber kuus kuusnurka ja nende ümber omakorda 12 kuusnurka. Selliseid "lilli" on kokku 30, lisaks veel taustal olevad kuusnurgad. Kui palju kuusnurki ma omavahel kokku õmblesin, seda pole ma kokku lugenud.

Tekk sai mõnusalt suur ja soe, strateegilised mõõdud on 190x260 cm. Teki sees on jupikesi igasugustest erinevatest kangastest, nt minu kunagine suvekleit, kitli õmblemisest järele jäänud jupike jne.

Vanaema lilleaia tehnika on tõeliselt põnev. Iga kuusnurk tuli esmalt papitüki külge kinnitada ja siis need omavahel käsitsi kokku õmmelda. Alguses polnudki mõttes, et tuleb nii suur tekk, tahtsin lihtsalt proovida. Hakkas meeldima ja nii moodustuski lõpuks nii suur tekk, et saab ennast sinna sisse üleni ära peita.

Kõige suurem katsumus oli teki viimistemine, eks sa katsu panna kokku kahte kangakihti ja mahulist vatiini, kui elamises seda kõike täies ulatuses laiali laotada ei saa. Oli juba mõte, et viin kogu selle kuhja töö juurde. Seal seda pinda jagub, kuhu tekk oleks ära mahtunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar