esmaspäev, 17. veebruar 2014

Köögiviljade tegemine on alanud


Köögiviljade heegeldamise katsed on saanud taas alguse. Seekord lähevad need saksakeelse muusikali Hans Hase rekvisiitideks. Tänaseks on valmis kapsas, kaks paprikat, kaks porgandit ja kolm redist. Tulemas on veel ja veel. Kokku on vaja vähemalt kümme porgandit, lisaks pean nuputama, kuidas valmistada lehtsalat ja kurk.

Paprika heegeldamine oli väga lihtne, sest leidsin idee ja õpetuse internetist. Roheline saba on tehtud oma peaga. Paprika õpetus on leitud siit: http://moistcrochetedvagina.blogspot.com/2011/06/bell-pepper.html.

Kapsast heegeldades lähtusin internetist leitud piltidest: heegeldasin algul kapsakujulise palli ja seejärel poolikuid ringe, mis sättisin kapsa külgedele, kõige alla tegin ühe suurema ringi. Nii saigi kapsas nagu vaja lipp lipi peal, lapp lapi peal, aga nõela kasutasin küll.

Redise õpetus on pärit raamatust 100 lille kudumiseks ja heegeldamiseks.

Porgand on heegeldatud oma peaga. Alustasin juure otsast heegedasin ringselt ja vahepeal kasvatasin sujuvalt silmuseid juurde. Lehed on tehtud nii, et algul heegeldasin keti ja selle peale kinnissilmused ning kinnitasin lehed heegeldamise käigus porgandi külge.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar