pühapäev, 22. jaanuar 2012

Orienteerumine oravatega

Eile käisimegi Šnelli tiigi ääres tuleskulptuure vaatamas. Päris lahedad olid, aga organisaatorid polnud asja päris läbi mõelnud, näiteks kadus vahepeal heli ära ja nii ei saanudki kõigest ülevaadet, jäi selgusetuks, millal võitja selgub jne. Kohati segasid tuleskulptuuri põlemise vaatamist ka ringisebivad asjapulgad. Meil oli väga hea koht vaatamiseks, jõudsime just õigel momendil, et veel hea koht napsata. Ka Kanal 2 valis sama paiga oma kaamerale, et üritust videole jäädvustada. Olid nad meist ainult meeter maad eemal.

Täna alustasime päeva pannkookidega, seejärel lõuna ajal käisme lähedalolevas metsasalus oravatega orienteerumas. Tänu võimalusele helistada sõbrale, saime 12st küsimusest 10 õigesti vastatud. Kommi, teed ja saiakest sai ka, lisaks kamba peale pastaka ja märke. No ja üks tüüp püüdis hullult teepeal poliitpropagandat teha - nagu rääkimise masin, peaasi, et oleks keegi, kes kuulab.

Õhtul küpsetasin kukleid ja tegin sinna juurde kohupiima-kurgikatte. Retsept ka:
50 g pärmi
1 tl soola
5 dl sooja vett
2 dl kaerakliisid
10 dl nisujahu
2 spl suhkrusiirupit
0,75 dl toiduõli

Pärmi ajasin soolaga vedelaks, lisasin käesooja vee. Jahu sisse segasin kaerakliid, poole kogusest lisasin pärmi-vee segule. Seejärel rändas kaussi sorts suhkrusiirupit ja õli, sõtkusin ja lisasin tasapisi ülejäänud jahusegu. Lasin kerkida taigna kahekordseks, seejärel vormisin pika vorsti, mille jupitasin ja igast jupikesest sai kuklike pannile. Kuklid kerkisid soojas tükk aega pannil, seejärel määrisin pealt veega ja küpsetasin 180 kraadi juures intensiivrežiimil 20 minutit. Ahjust välja võttes määrisin kooriku üle võiga.

Kohupiima-kurgikatte jaoks lisasin pakile lahjale kohupiimale umbes 10 cm jupi riivitud kurki ja maitse järgi soola.

Päeva mahtus ka kaks osa Castle filmi, millest ma nati sõltuvuses olen. Ja momendil ootan poiste magamaminekut, et saaks edasi vaadata Milleniumi triloogia esimest filmi, mis videokassetil juba kaks nädalat on vaatamist oodanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar