pühapäev, 12. veebruar 2012

Pavlova

Vaikne pühapäev kodus. Hommik saab alguse kausitäie pannkoogitaigna pannkookideks muutumisega. Maitsevad head nii omatehtud õunapüreega (neid purke tänu sügisesele õunamoosikeetmisele veel mitu õnneks kapis järge ootamas) kui ka sügavkülmast võetud maasika toormoosiga.

Lõunaks teen potitäie borši, pole ammu teinud, seetõttu loen mitmeid retsepte, enne kui tegutsema asun. Retsept valmib oma peas. Esmalt potti natuke võid, sinna sisse lihatükid (on nii veist kui siga), seejärel varsti natuke vett ja vaikselt podisema. Siis tükeldan porgandi tikukesteks, poti sisse killuke võid ja porgand sinna sisse, kui juba kergelt pehme, siis kastrulisse lihadele seltsiks, sinna rändab ka mitu mehist peotäit hapukapsast, enne kartuli lisamist lasen veidi podiseda. Siis kartul ja riivitud keedupeet. Maitseteks supile soola, pipart, suhkrut ja äädikat ning peotäis hakitud peterselli kõige lõpuks. Sai päris hää.

Õhtupoolikul leian end internetist, kust kaen mitu osa saatest Õhtusöök viiele. Tuleb mõte teha Pavova kooki. Retsepte lugedes saan teada, et see kardetust lihtsam. Väga huvitav katsetus leiab tee lõpuks õhtusöögilauale. Magus õhtusöömaaeg. Retsepti leidsin siit . Katteks peale vahukoore ja kohupiima segu ning sügavkälmikust mustikaid. Selline ta siis sai, selline magus suutäis...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar