pühapäev, 20. november 2011

Lõpetamata asjadest saavad lõpetatud...

Kirjutan tagantjärgi blogi ja püüan meenutada, mis vahepeal toimunud.

Reedel tööl natuke kergem päev, kolmapäeval toimunu on jätnud kõigile oma jälje. Nendime tööl, et mõnda asja tuleks parandada, aga üldiselt jätkame samamoodi edasi. Lihtsalt kõik saab uuesti üle vaadatud ja räägitud. Õnneks on lapsi natuke vähem, aga need on nädalast nii väsinud, et kalduvad suurele aktiivsusele. Ohjeldamine võtab hullult energiat.

Eilsed märksõnad: koristamine, šoppamine, külaskäik, film. M. vajab õhemat mütsi, lõngaotsingud annavad ühe tulemuse, kas sellest aga ka müts saab, on iseasi. Alustus on tehtud. Hommikul kalmistul, seal riisumist ja lihtsalt olemist. Õhtul natukeseks külla, selgub, et kaks väikest selli on hakanud juba võõrastama ja väga palju juurde õppinud.

Täna olen hunniku lõpetamata töid ära viimistlenud ja ka pildistanud. Siin siis ülevaade:

Need pitsid valmisid suvel 2010 Saaremaal. Pitsi muster on pärit Erna Aljasmetsa raamatust Heegeldatud äärepitsid, pits nr 39. Mitu selle pitsiga rätti on juba ära kingitud, viimased kaks ootasid lõngaotsade peitmist.

Eelmise nädala töö või õigemini mõnda aega tagasi alustasin, kuid siis jäi pooleli, kuna käsi ei talunud heegeldamist, mida tuleb ette, kui olen järjest liiga palju heegelnõela liigutanud.


Liannist ostetud sokilõng ja sellest saanud sokid, lõng Steinbach Wolle Aktiv Pronto, vardad nr 3.


Sokid väikesele lapsele, omanik veel leidmata. Lõng on Titan Wool ja Winner, vardad nr 2,5


Lõng Katia Topi, sall valmis tänu sellele, et tahtsin sellest lõngast kududa, tundus nii mõnus ja pehme. Kududa kõige hullem pole, aga vormi see sall ei hoia. Samas on kaela ümber hästi mõnus. Päris rahul tulemusega pole. Tahaks proovida selle lõnga koosmõju mõne teise lõngaga.


Sall mehele, valmis juba eelmisel kevad-talvel, aga kuna ilm läks soojaks, siis jäi ootama uut talve. Loodetavasti kantakse rõõmuga. Muster on lihtne, jäi kuskil netiavarustes silma. Vahelduvad parem- ja pahempidised silmused, tekib mõnus ruudustikumoodi muster. Lõng on Novita firma oma, täpne nimetus pole enam meeles. Salli juurde kuulub ka samast lõngast lihtne soonikkoes müts.

Selle liniku lõpetasin millalgi aasta algul, aga viimistletud sai alles täna. Motivatsioonipuudus, mis muu. Ikka jäävad need viimistlused laiskuse taha pidama.


Veel mõned äärepitsid:



Ja üks vest ka, mis oli valmis, aga vajas aurutamist. Tegelikult on tegu juba vähemalt vol nr 2-ga. Seda juhul kui sama mustriga ja õpetusega varrukatega kudumeid ei arvesta. Muster pärineb ajakirjast Käsitöö, aga on kohendatud. Kaelus ja käeaugud on üle tehtud vähikäigul tehtud kinnissilmustega. Soonikuga eriti rahul pole, sest see kipub natuke rulli tõmbama, seda just mitte eriti mulle meeldivas suunas...


Täna oleme perega mänginud Katani asustajaid, selle tegevuse juures käis ka heegelnõel kiiresti-kiiresti, samuti hommikul Tähelaeva vaadates. Nii on õhtuks taas kolm värvilist pitsi juures. Lõuna Nõmmel Sõõrikukohvikus, sügisene jalutuskäik sinna ja tagasi.

Täna valminud tööd:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar